Herbaty Czarne

Nasze herbaty pochodzą z ekologicznych upraw z Cejlonu, Indii,  Chin, Japonii, Wietnamu.

Czarna herbata pochodzi z krzaka camellia sinensis. Po zbiorze produkcja składa się z 4 elementów: więdnięcie, rolowanie, oksydacja, suszenie.

Herbaty czarne na skutek oksydacji (utleniania) są  cennym źródłem teaflawin. Jest to bardzo silny antyoksydant porównywalny do pochodnej katechiny EGCG zawartej w zielonej herbacie.  Herbaty czarne oczyszczają organizm, wspomagają pracę układu trawiennego, zwalczają wolne rodniki i obniżają cholesterol, dodatkowo wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziałają zakrzepom krwi.

Reasumując: czarne  herbaty mają właściwości antyoksydacyjne czyli “wymiatają” z naszego organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za choroby i starzenie się organizmu. 

Wyświetlanie 1–9 z 10 wyników

0
X