Zaznacz stronę

Herbaty Czerwone

Herbaty czerwone  to herbaty Pu-Erh lub Pu-Er. Herbaty, których liście są po fermentacji ponownie nawadniane, aby umożliwić drugą fermentację . Nazywa się je post-fermentowanymi herbatami. Są one przechowywane w chłodnych piwnicach lub zakopuje się je w ziemi na minimum jeden rok.Najdroższe z nich dojrzewają przez około 60 lat. Nasza herbata jest najbardziej popularna i ma najwyższą naświecie jakość. Ziemisty smak brązowych liści Sinensis jest mocny i wyrazisty, a jego moc zależy od czasu dojrzewania. Napar ma ciemnoczerwony kolor. Herbata Pu-Erh nazywana jest spalaczem tłuszczu. Zawiera związki biologiczne takie jak alkaloidy, flawonoidy, aminokwasy, a także wapń, magnez, żelazo i selen.Regularne spożywanie herbaty Pu-Erh w trakcie odchudzania zapobiega efektowi jo-jo, czyli powrotowi do pierwotnej wagi. W wyniku picia czerwonej herbaty zwiększa się proces metaboliczny, tzn.  łatwiej trawimy pokarmy.  Ponadto działanie moczopędne czerwonej herbaty zapobiega obrzękom oraz sprzyja obniżeniu ciśnienia krwi.

Wyświetlanie wszystkich 2 wyników

0
X