Herbaty Czerwone na wagę

Herbaty czerwone Pu-Erh lub Pu-Er. Liście tych herbat są po fermentacji ponownie nawadniane, aby umożliwić drugą fermentację. Wyróżnia je cierpki, korzenny smak. Gorycz jest bardziej wyczuwalna niż w herbatach czarnych. Nazywa się je herbaty post-fermentowe. Mają kolor brunatno-czerwony. Są przechowywane w chłodnych piwnicach lub zakopuje się je w ziemi na minimum 1 rok.

Działanie moczopędne czerwonej herbaty zapobiega obrzękom oraz sprzyja obniżeniu ciśnienia krwi. Regularne picie czerwonej herbaty przyspiesza metabolizm, zmniejsza wchłanianie tłuszczu w jelitach oraz wzmacnia organizm. Zawiera więcej polifenoli i enzymów, które ułatwiają odchudzanie.

Najdroższe z nich dojrzewają przez około 60 lat.  Ziemisty smak brązowych liści Sinensis jest mocny i wyrazisty, a jego moc zależy od czasu dojrzewania. Napar ma ciemnoczerwony kolor.

Sprowadzamy nasze herbaty z hurtowni, która działa na rynku od 1836r. Są to herbaty z ekologicznych upraw z całego świata (Cejlon, Indie, RPA, Chiny, Japonia).

 

Wyświetlanie wszystkich wyników: 3