REKOMENDOWANA HERBATA: Kukicha PRODUKTY:– grzanki – bazylia – sól i pieprz – por – kilka marchewek – duży, dojrzały pomidor – seler – pietruszka – kawałek piersi kurczaka – Liść laurowy – jogurt naturalny lub śmietana 30%
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zupa warzywna na lato:
Pokrój w drobną kostkę pierś kurczaka i wrzuć do gotującej się i osolonej wody. Po kilku minutach dorzuć pokrojone w małą kostkę warzywa: por, marchewka, seler, pietruszka. Po około 15- 20 minutach- kiedy warzywa będą już miękkie, wyjmij listki laurowe, a warzywa wraz z bulionem odcedź do blendera. Wszystko dokładnie zmiksuj i wymieszaj, tak by nie powstały grudki. Następnie dodaj odrobinę jogurtu naturalnego lub śmietany 30 %.
Na koniec dopraw wedle smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Całość możesz ozdobić świeżym listkiem bazylii i dosypać chrupiące grzanki. Do takiego lekkostrawnego dania idealnym dodatkiem będzie japońska herbata Kukicha.
Zielona herbata japońska wspomaga pracę jelit oraz pozbywa się toksyn z organizmu człowieka. Polecana jest w szczególności osobom z problemami trawiennymi, sercowymi czy cukrzykom. To także idealny napój na lato, ponieważ nie wychładza organizmu i pozwala na utrzymanie odpowiedniej temperatury ciała- co jest szczególnie ważne w letnie, upalne dni! Smacznego
0 komentarzy